Policija u Kruševcu uhapsila osumnjičene za poreske prevare

Policija u Kruševcu uhapsila osumnjičene za poreske prevare

Policija u Kruševcu, u saradnji sa sektorom Poreske policije, uhapsila je Z. N. (1967) iz okoline Kruševca zbog sumnje da je počinio krivična dela poreska utaja, poreska prevara i falsifikovanje službenih isprava. Takođe, protiv R. D. (1967) iz Novog Sada biće podneta krivična prijava zbog sumnje da je učinila krivična dela poreska utaja u pomaganju i falsifikovanje službene isprave.

Prema navodima, Z. N., kao odgovorno lice jednog privrednog društva u Kruševcu, nije uplaćivao poreze na dohodak zaposlenima tokom 2022. godine, dok je 2023. godine delimično uplaćivao porez na dobit pravnog lica. Takođe, sumnja se da je Poreskoj upravi dostavljao neistinite podatke koji su uticali na obračun njegovih poreskih obaveza.

R. D., odgovorno lice privrednog društva iz Novog Sada, navodno je sačinila fiktivne račune koji su Z. N. omogućili da umanji svoju oporezivu dobit.

Ove radnje su, kako se sumnja, prouzrokovale štetu budžetu Republike Srbije u iznosu od više od 47.900.000 dinara. Po nalogu tužioca, Z. N. je zadržan do 48 sati i biće priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu uz krivičnu prijavu.