Krivi jer rade svoj posao

Krivi jer rade svoj posao

Poražavajuće je da mi građani stajemo u zaštitu policajaca od sopstvene države i vlasti, samo zato što radnici Ministarstva unutrašnjih poslova hoće časno da rade svoj posao, poručeno je večeras sa 10. skupa „Srbija protiv nasilja“, koji je završen nešto posle 21 časa ispred Policijske uprave za Beograd, piše FoNet.

Učesnici protesta su večeras pružili podršku inspektorima Slobodanu Milenkoviću i Dušanu Mitiću i policajcu Katarini Petrović.

Milenković i Mitić su inspektori koji su otkrili plantažu marihuane na poljoprivrednom dobru „Jovanjica“. Katarina Petrović je omogućila javnosti uvid u zapisnik čiji sadržaj ukazuje da je bivši direktor državnog preduzeća Elektroprivreda Srbije Nikola Petrović početkom marta u Beogradu izazvao saobraćajnu nesreću pod dejstvom kokaina i alkohola.

Oni su radili u opštem, javnom interesu, kako bi nas zaštitili od moćnih. Mi smo svetlo, a oni su tama, rekao je moderator protesta Smiljan Banjac i ocenio da se samo sa takvim ljudima građani mogu nadati Srbiji bez nasilja.

Banjac je pozvao građane da se u utorak u 9 časova okupe ispred Specijalnog suda za organizovani kriminal, gde Mitić nastavlja svedočenje u slučaju „Jovanjica“.

Na kraju skupa ponovo su pročitani zahtevi „Srbija protiv nasilja“ i najavljeno novo okupljanje sledeće subote.