Kritike na program informativnog programa RTS-a na javnoj raspravi

Kritike na program informativnog programa RTS-a na javnoj raspravi

Današnja javna rasprava o programskom sadržaju Radio-televizije Srbije (RTS), koja je održana u Beogradu, privukla je pažnju široke javnosti i donela niz konstruktivnih kritika. Iako je bilo mnogo pozitivnih komentara, neizostavno su se čule i ozbiljne primedbe na rad Informativnog programa, javlja ta medijska kuća.

Neki od učesnika rasprave istakli su nedostatak objektivnosti i balansiranosti u Informativnom programu RTS-a, dok su drugi naglasili potrebu za većom pokrivenošću aktuelnih događaja i pitanja od opšteg interesa. Nastala je i diskusija o eventualnim političkim uticajima na uređivačku politiku ovog programa.

Kako je najavljeno, Programski savet će detaljno razmotriti sve primedbe i sugestije koje su iznete tokom rasprave. Naredne sednice Programskog saveta, zakazane za naredne nedelje, biće posvećene analizi i oceni trenutnog programa RTS-a.

Naredne nedelje, slične javne rasprave o programskom sadržaju održaće se u Pirotu i Knjaževcu, dajući građanima i stručnjacima širom Srbije priliku da iznesu svoje stavove i sugestije o budućem pravcu razvoja javnog servisa.