Kraj leta još nije na vidiku, nastavljaju se tropski dani, ali noći sveže

Kraj leta još nije na vidiku, nastavljaju se tropski dani, ali noći sveže

Leto se nastavlja i početkom septembra. I u nastavku sedmice vreme pretežno sunčano, stabilno i toplije od proseka. Temperatura lokalno i do 36 stepeni, pa su na snazi narandžasti i žuti meteoalarm.

Iako se prema meteorološkom kalnedaru leto završilo, vreme se ne slaže sa tim. Tropski dani će nas pratiti i u prvoj polovini septembra, do daljeg ostajemo pod uticajem polja visokog vazdušnog prtisika i vrlo tople vazdušne mase.

Ipak, sa tropskim noćima smo završili. Noći i jutra će ovih dana biti sveža, kao što je slučaj i jutros. Temperatura trenutno ispod 20 stepeni u svim gradovima. U narednim satima će biti vedro, sunčano i sve toplije. Posle podne očekujemo postpeeno povećanje oblačnosti, ali je slab izolovan pljusak moguć samo u planinskim krajevima. Mirno će biti u danu pred nama, uz slab vetar, promenljivog smera. Maksimalna temperautra u Srbiji od 33 do 35 stepeni.

Slične temperature nas očekuju sve do petka, dakle maksimalna do 35-36 stepeni, uz svežije noći. BIće pretežno sunčano, slaba kiša i dalje moguća samo na planianama. U petak i za vikend sledi pad temperaure, maksiamalno tada očekujemo oko 30 stepeni.