Kragujevac: Energetika i Zastava oružje među 20 najvećih dužnika za struju

Kragujevac: Energetika i Zastava oružje među 20 najvećih dužnika za struju

Kragujevačka preduzeća Energetika i Zastava oružje na listi su najvećih dužnika za struju u Srbiji.

Energetika se nalazi na trećem mestu, a ukupan dug ovog preduzeća prema EPS-u iznosti  2.364.622.956 dinara, odnosno 20,2 miliona evra.

Zastava oružje pak, EPS-u duguje, 318.055.468 dinara, što je oko 2,73 miliona evra. Kragujevačka fabrika se, inače, nalazi na 18. mestu.

Zanimljivo je da ovoga puta na listi najvećih dužnika za struju u Srbiji nema Gradske uprave grada Kragujevca, koja se godinama, uz Energetiku, nalazila na ovom popisu, ali je očigledno u međuvremenu dug uspela da smanji.

Zastava oružje se pak prethodnih godina nije nalazila na ovoj listi.

Inače, na spisku najvećih dužnika za struju koji je objavila Elektroprivreda Srbije, na prvom mestu nalazi se i dalje Železara Smederevo.

Preduzeće koje je inače u stečaju i ne funkcioniše duguje EPS-u više od 4,65 milijardi dinara.

Na drugo mesto izbilo je preduzeće Infrastruktura železnica Srbije AD Beograd. Dug ove firme za struju iznosi 2.948.840.795 dinara.

Na četvrtom mestu je JP PEU Resavica, a na petom Gradska uprava Grada Beograda.

Tu su još i Politika AD Beograd, JKP Infostan tehnologije Beograd, Srpska fabrika stakla Paraćin, beogradski Vodovod, zatim Radijator ad Beogard, JKP Toplana Bor, JPKP Lazarevac, pančevačka Azotara, Gradska uprava Novog Pazara, JKP GSP Beograd, JKP Gradska toplana Kruševac, Vaterpolo klub Partizan, „Toza Marković“ Kikinda i IMP ad Beograd u stečaju.