Američki ambasador pozvao kosovsku vladu na konstruktivan dijalog: Jednostrani potezi utiču na odnose sa SAD

Američki ambasador pozvao kosovsku vladu na konstruktivan dijalog: Jednostrani potezi utiču na odnose sa SAD

Američki ambasador na Kosovu, Džefri Hovenijer, izjavio je danas da jednostrani potezi kosovske vlade negativno utiču na kvalitet odnosa i partnerstvo između Kosova i Sjedinjenih Američkih Država (SAD). U obraćanju javnosti, Hovenijer je apelovao na Prištinu da se vrati konstruktivnom dijalogu i saradnji sa SAD i drugim međunarodnim partnerima.

„U medijima ste mogli videti izveštaje o razlikama između SAD i drugih članica međunarodne zajednice sa Vladom Kosova, izazvane akcijama koje vodi vlada premijera Aljbina Kurtija. Suočavamo se sa određenim izazovima sa aktuelnom Vladom Kosova, što je uticalo na kvalitet našeg partnerstva,“ rekao je Hovenijer, prenosi Kosovo onlajn.

Ambasador je istakao da se američka vlada nada da će se Vlada Kosova vratiti bliskom i konstruktivnom angažmanu sa SAD, Evropskom unijom, NATO-om i drugim međunarodnim partnerima. Hovenijer je naglasio važnost saradnje i dijaloga za stabilnost i razvoj Kosova, dodajući da je ključno da Kosovo ostane posvećeno međunarodnim obavezama i partnerstvima.