Vučić demantovao glasine o narušenim odnosima sa Rusijom: „Sve što je napisano je laž“

Vučić demantovao glasine o narušenim odnosima sa Rusijom: „Sve što je napisano je laž“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je oštro demantovao pisanje medija o navodnom narušavanju odnosa između Srbije i Rusije. Vučić je, putem svog Instagram naloga, reagovao na tvrdnje da ruski predsednik Vladimir Putin nije želeo da mu se javi tokom nedavne posete Beogradu zamenika ministra spoljnih poslova Aleksandra Gruška, iako ga je Vučić navodno zvao tri puta.

„Sve što je napisano predstavlja ordinarnu laž. Želim da obavestim građane da imamo veoma korektne odnose sa Ruskom Federacijom, da nisam nijednom pokušao da razgovaram sa Putinom,“ izjavio je Vučić. On je takođe izrazio čuđenje zbog medijskih napisa, dodajući: „Interesantno je kako oni koji se zaklinju u tobožnje zapadne vrednosti, ali kad je u pitanju napad na vlast u Srbiji, za manje od 24 sata postaju najveći rusofili.“

Vučić je istakao da su odnosi sa Rusijom stabilni i da ovakve glasine nemaju osnova. Podsećajući na dugogodišnje prijateljstvo između dve zemlje, Vučić je naglasio da nema mesta spekulacijama o navodnim tenzijama ili nesuglasicama.