Katalin Novak i Viktor Orban u poseti Srbiji, dočekali ih predsednik Vučić i premijerka Brnabić

Katalin Novak i Viktor Orban u poseti Srbiji, dočekali ih predsednik Vučić i premijerka Brnabić

Predsednica i premijer Mađarske Katalin Novak i Viktor Orban su u poseti Srbiji. Na Paliću će biti održana sednica Strateškog saveta za saradnju dve zemlje, a nakon ceremonije potpisivanja bilateralnih ugovora predviđena je konferencija za medije.

Na Instagram nalogu @buducnostsrbijeav navedeno je da će strateško partnerstvo, razumevanje, međusobno uvažavanje, bliskost i prijateljstvo Srbije i Mađarske, danas biti ponovo potvrđeni i konkretizovani novim sporazumima i projektima, na dobrobit svih građana.
“Dogovaramo velike i važne projekte koji će dati dugoročan doprinos rastu i razvoju Srbije i Mađarske, ali i obezbediti sigurnost za naše građane u vremenima koja dolaze. Time danas otvaramo još jedno poglavlje u saradnji i ispisujemo novu istorijsku stranicu u odnosima dve zemlje“, navedeno je na Instagramu.

Prva sednica strateškog saveta za saradnju Republike Srbije i Mađarske, kojoj će prisustvovati predsednici, premijeri i članovi vlada dveju zemalja, biće održana danas na Paliću.

Nakon toga predviđene su izjave za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednice Mađarske Katalin Novak, predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i predsednika Vlade Mađarske Viktora Orbana.