Južna Koreja: K-Pop zvezda ispitana od strane policije zbog navodne upotrebe droge

Južna Koreja: K-Pop zvezda ispitana od strane policije zbog navodne upotrebe droge

Bivši frontmen K-pop benda BIGBANG, poznat kao G-Dragon, pojavio se u ponedeljak na policijskom ispitivanju zbog optužbi za ilegalnu upotrebu droga, najnovije u nizu južnokorejskih umetnika. umešan u visokoprofilne slučajeve narkotika.

Istraga protiv pevača i repera, čije je ime Kvon Dži Jong, dolazi usred tekućeg obračuna sa ilegalnim drogama od strane vlade konzervativnog predsednika Ioon Suk Ieol-a.

Nakon optužbi krajem oktobra, akcije nekih K-pop agencija, uključujući Kvonovog bivšeg agenta IG Entertainment, pale su, iako su se od tada oporavile.

Kvon (35) je nakratko stajao za medije pre nego što je ušao u policijsku stanicu u Inčeonu gde je tokom vikenda ispitana i zvezda Oskarom nagrađenog filma „Parazit“, Li Sun-Kjun, zbog odvojene optužbe za ilegalnu upotrebu droga.

Kvon, obučen u tamno odelo, negirao je bilo kakvu nepravdu i rekao da je došao da raščisti svaku sumnju protiv njega.

„Nema istine u (optužbi za) ilegalni zločin u vezi sa drogom“, rekao je on na pitanje da li je zloupotrebljavao ilegalne droge.

Li je odbio da odgovara na pitanja o upotrebi droge dok je u subotu napustio policijsku stanicu, samo je rekao da je odgovorio na sva pitanja policije koliko je znao.

Niz hapšenja poslednjih meseci, uključujući naslednike chaebola i poznate ličnosti, zbog optužbi za drogu, podstakao je vlasti da pojačaju mere protiv narkotika i carinske inspekcije.

Južna Koreja ima stroge zakone o drogama, a zločini se obično kažnjavaju sa najmanje šest meseci zatvora ili do 14 godina za ponovljene prestupnike i dilere.

Društveni mediji i putovanja u inostranstvo učinili su ilegalne droge mnogo dostupnijim, kažu zagovornici odvikavanja od droge.

Kvon nije prvi član BIGBANG-a koji se suočio sa krivičnim prijavama.

Godine 2017., T.O.P., čije je pravno ime Čoi Seung-hjun, dobio je uslovnu kaznu od 10 meseci zatvora zbog upotrebe marihuane, nakon što je priznao krivicu i tražio blage kazne kako bi izbegao zatvorsku kaznu.

Seungri, čije je pravo ime Li Seung-hjun, osuđen je 2021. za utaju poreza, mito i prostituciju i odslužio je 18-mesečnu zatvorsku kaznu.

BIGBANG je dominirao K-pop scenom nakon svog debija 2006. Kvon i još četiri bivša i sadašnja člana su se bavili solo karijerom.