Jurić: Stojim iza svojih reči, Stefanović zna za još jednog političara-pedofila

Jurić: Stojim iza svojih reči, Stefanović zna za još jednog političara-pedofila

Igor Jurić iz Fondacije „Tijana Jurić“ rekao je u Utisku nedelje na Nova S da stoji iza svojih reči da je o političaru-pedofilu svojevremeno razgovarao sa ministrom Nebojšom Stefanovićem i sa tada načelnikom Uprave kriminalističke policije Dejanom Kovačevićem. Jurić je kazao i da Stefanović navodno nije bio preterano iznenađen njegovom prijavom. „Kazao mi je da jeste nešto čuo, da nije bio siguran za njega – ali da zna za jednog drugog“, rekao je Jurić.

„Sve što je vezano za tu priču rekao sam (tadašnjem) ministu unutrašnjih poslova, jer sam smatrao da je to prava adresa i da će žrtve biti maksimalno zaštićene. Sve okolnosti ima tužilaštvo i MUP, sve to stoji u zapisniku u tužilaštvu“, izjavio je Jurić.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da na sastanku, koji je organizovao dok je bio ministar unutrašnjih poslova, od Igora Jurića nisu dobili nijednu informaciju ni o identitetu moguće žrtve, ni o identitetu mogućeg izvršioca. Stefanović je istakao da je sastanak organizovao ne bi li Igor Jurić formalno saopštio ovlašćenom službenom licu, u ovom slučaju načelniku Uprave kriminalističke policije Dejanu Kovačeviću, bilo kakav podatak ili dokaz, poput fotografija za koje je u javnosti govorio da ih poseduje, a na osnovu čega bi policija i tužilaštvo mogli da započnu istragu i smeste eventualnog izvršioca iza rešetaka.

Apsolutna su neistina informacije da je Igor Jurić o svojim saznanjima o političaru-pedofilu obavestio tadašnjeg ministra policije Nebojšu Stefanovića i mene i da nam je rekao njegovo ime, navodi se u izjavi nekadašnjeg načelnika UKP-a Dejana Kovačevića , koju je prenelo Ministarstvo unutrašnjih poslova.