Interpol uključen u potragu za nestalom devojčicom iz Srbije

Interpol uključen u potragu za nestalom devojčicom iz Srbije

Nakon šest dana intenzivne potrage za nestalom devojčicom iz Srbije, u koju je uključen i Interpol, postoji nova nada za roditelje, izjavio je Igor Jurić, direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu.

Devojčica je nestala iz Banjskog Polja, malog i mirnog mesta na istoku Srbije, blizu granice s Rumunijom i Bugarskom. Raspisivanje potrage od strane Interpola dodatno je osiguralo granicu, ali i podiglo nivo slučaja na globalni nivo.

Jurić ističe da iako raspisivanje potrage ne znači sigurno da je devojčica izvan zemlje, postojanje osnovane sumnje pruža nadu da je živa. Snimci devojčice iz Beča dodatno su podstakli motivaciju i uzbuđenje u javnosti, a nadaju se čudu.

Na snimcima je devojčica koja podseća na nestalu Danku viđena s dve Rumunke. Jurić veruje da će identifikacija žena i devojčice biti brza, s obzirom na prosleđene informacije austrijskoj policiji.

Potraga za nestalom devojčicom traje već šest dana, pri čemu se intenzivno proveravaju različiti tragovi i mogući svedoci. Jurić ističe da je svaki mogući trag važan u ovakvim situacijama, a snimak iz Beča pruža nadu i ohrabrenje roditeljima.

Roditelji su bili prvi osumnjičeni u istrazi, kako je to često slučaj kod nestanka dece, ali se sada sva relevantna dokumentacija detaljno proverava.

Jurić izražava nadu da će se devojčica što pre pronaći i vratiti svojoj porodici, ističući da je svaki novi trag nova prilika za rešavanje ovog tragičnog slučaja.