Jovanović: Sutra nova blokada puteva, u Beogradu okupljanje kod Sava centra

Jovanović: Sutra nova blokada puteva, u Beogradu okupljanje kod Sava centra

Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka pozvao je sve građane da se sutra okupe u 13 sati kod Sava centra u Beogradu da bi opet bila organizovana blokada autoputa E75 u Beogradu od 14 do 15 sati.

On je pozvao i organizacije koje su najavile da će sutra slaviti zbog usvajanja zahteva oko zakona o eksproprijaciji i referendumu, da odustanu od slavlja i pridruže se građanima u blokadi.

Jovanović je pozvao građane da nastave zajedničku brobu do ispunjenja osnovnog cilja – proterivanja Rio Tinta iz Srbije.

On je rekao da ostaje osnovni zahtev da svi ugovori koje su potpisale sve vlasti stave narodu na uvid i da se raskinu sve ovabeveze sa Rio Tintom.

Kaže da je zahtev učesnika protesta i brisanje „đubreta od projekata Jadar iz prostornog plana Loznice“.

Do tada – nastavak protesta i blokade“, rekao je Jovanović i pozvao ostale organizacije koje su odsutale od blokada da slavlje odlože i da se pridruže organizacijama, njih 40, koje su najavile da će nastaviti proteste.

„Blokiraćemo E75, pozivam građane da dođu u što većem broju. Obratiće im se i Crni iz Šapca i Desko iz Rakite. Rio Tinto samo možemo da proteramo ako smo zajedno“, rekao je Jovanović i dodao da će blokada ovog puta trajati sat vremena – od 14 do 15 sati.