ProGlas inicijativa nastavlja sa tribinama uoči izbora

ProGlas inicijativa nastavlja sa tribinama uoči izbora

Inicijativa ProGlas nastavlja sa serijom tribina uoči predstojećih izbora, a jedna od njih će biti održana u Kikindi na Trgu srpskih dobrovoljaca. Početak tribine je zakazan za 11 časova, a građanima će se obratiti novinarka Biljana Stepanović, akademik Vladica Cvetković, profesor Univerziteta u Beogradu Aleksandar Baucal, i Milan Prunić Duma, pevač i tekstopisac iz Kikinde. Moderator tribine će biti novinar Željko Bodrožić.

Nakon kikindske tribine, istog dana će se održati i beogradska tribina na Trgu Nikole Pašića, sa početkom od 20 časova. Na ovoj tribini će prisustvovati svih 14 pokretača inicijative ProGlas, a skup će dodatno obogatiti specijalni gosti Dejan Bodiroga i Nikola Kojo. Moderator događaja će biti TV voditelj Zoran Kesić, a nastupiće i muzički duet Vlada i Bajka sa pesmom „Beograd“, bend Eyesburn i muzičar Sevdah Baby.

Inicijativa ProGlas je pokrenuta s ciljem podsticanja građana da masovno izađu na predstojeće izbore, a podržali su je brojni poznati pojedinci. Tribine i događaji koji okupljaju široku podršku i učešće javnih ličnosti doprinose podizanju svesti o važnosti građanskog angažovanja u političkom životu.