Još jedan rani gol Pulišića ovog puta je završen pobedom u derbiju Milana

Još jedan rani gol Pulišića ovog puta je završen pobedom u derbiju Milana

Još jedan rani gol za Kristijana Pulišića, a ovoga puta pozitivan ishod za Milan.

Pulišićev udarac u 10. minutu poništio je Federiko Dimarko, ali je Mateo Gabija zabio dva minuta pre vremena, pošto su rosoneri u nedelju pobedili Inter sa 2-1 u svom prvom derbiju od 2022. godine.

Milan je takođe sprečio Inter da ostvari ono što bi bila rekordna sedma uzastopna pobeda u derbiju.

To je ublažilo pritisak na trenera Milana Paula Fonseku nakon samo jedne pobede u njegovih prvih pet mečeva na čelu, uključujući poraz od Liverpula sa 3-1 u Ligi šampiona u utorak.

Ranije u nedelju, novi trener Rome Ivan Jurić je odlično počeo pošto je njegov tim pobedio Udineze sa 3-0.

Pulišić je postigao rani gol na San Siru protiv Liverpula i to je učinio ponovo u nedelju. Henrih Mhitarjan je pokušao da spusti loptu, ali je Pulišić uskočio da je ukrade, iskoristio je svoju brzinu da skoči napred i svoju snagu da zadrži još tri odbrambena igrača dok je to uradio, pre nego što je pucao u donji levi ugao.

Inter je izjednačio u 28. minutu kada je Dimarko odigrao jedan-dva sa Lautarom Martinesom, koji je uspeo da mu vrati loptu kroz gomilu igrača i izbušio je u krajnji donji ugao.

Domaćini su imali prilike da u potpunosti preokrenu meč, a golman Milana Majk Menjan izveo je fantastičnu odbranu i parirao Markusu Turamu.

Golman Intera Jan Somer takođe je odbranio u prvom minutu drugog poluvremena i odbio udarac glavom Rafaela Leaa.

Milanu je dosuđen jedanaesterac u 65. minutu nakon što je Lautaro izveo korner rukom, ali je, nakon što je pregledao incident na monitoru terena, sudija Mauricio Marijani poništio njegovu odluku — ocenivši da je lopta otišla sa napadača Intera. ramena.

Bila je to akcija od kraja do kraja na San Siru, sa oba golmana redovno pozivana u akciju, a Milan je pobedio u meču kada je Tijani Reijnders izveo slobodan udarac u prostor, a Gabija glavom u gornji desni ugao – desno pred kraj gde su sedeli navijači rosonera.

Turbulentna nedelja za Romu završena je prvom pobedom tima u sezoni.

Golom Artema Dovbika u prvom poluvremenu i penalom Paula Dibale na početku drugog perioda Romu je krenula na put, pre nego što je zamena Tomazo Baldanzi debitovao iz snova za Jurića u prvom meču tima od iznenadnog isključenja Danielea De Rosija u sredu.

Mnogi navijači Rome bili su nezadovoljni odlukom da otpuste De Rosija i veliki deo njihovog besa bio je usmeren na generalnog direktora i generalnog direktora Linu Souloukou, koja je ranije u nedelju podnela ostavku.

Curva Sud — gde sede najveci Romini navijači — bio je prazan prvih pola sata usred protesta navijača, sa istaknutim velikim transparentom na kome je pisalo: „Vi ne poštujete naše vrednosti i naše ikone, od danas se vraćamo na staro .”

Oko stadiona je bilo i mnogo transparenta podrške De Rosiju, kao i skandiranja bivšem kapitenu Rome.

Fiorentina i Bolonja su takođe osvojili prve prvenstvene pobede u sezoni.

Albert Gudmundson je imao savršen debi jer je realizovao dva penala – nakon što je ušao kao zamena na poluvremenu – i pomogao Fiorentini da uzvrati i pobedi Lacio sa 2-1, a udarac iz pobedničke tačke došao je u poslednjem minutu.

Bolonja je pobedila Moncu sa 2-1.