Novi kineski tržni centar na Novom Beogradu spreman za otvaranje u septembru

Novi kineski tržni centar na Novom Beogradu spreman za otvaranje u septembru

Prvi kupci bi sredinom septembra trebalo da uđu u novi kineski tržni centar na Novom Beogradu, dok završni radovi ulaze u završnu fazu. U Ulici Jurija Gagarina, gde se centar nalazi, radnici privode kraju poslove na instalacijama, dok se površina za parkiranje od jednog hektara asfaltira.

Vanja Bugarin, predstavnik firme koja je odgovorni izvođač radova, ističe da su ostali samo završni radovi na uređenju lokala i useljavanje zakupaca. Neki vlasnici i zakupci već su počeli da unose robu u svoje prodajne prostore.

Tržni centar će u svojoj ponudi imati veliki broj kineskih brendova, nudeći robu visokog kvaliteta po povoljnim cenama. Predviđeno je da objekat bude otvoren polovinom septembra, a u njemu će se naći oko 450 lokala, raspoređenih na površini od 24.000 kvadratnih metara.

Zakupnina za lokale iznosi 25 evra po kvadratnom metru mesečno, što pokazuje da su investicije kupaca bile isplative. Lokali su se prodavali po ceni od dve do tri hiljade evra po kvadratnom metru, a mnogi zakupci su spojili više lokala u jedan veći prostor kako bi zadovoljili svoje potrebe.

Za razliku od tradicionalnih tržnih centara, ovaj kineski centar se fokusira na manje prostore, sa lokalima koji uglavnom imaju oko 30 kvadratnih metara. Centar će nuditi raznovrsnu robu, „od igle do lokomotive,“ što će pružiti jedinstveno iskustvo kupovine koje kombinuje najbolje iz kineske i srpske kulture.

Oko 80 odsto lokala je u vlasništvu kineskih državljana, od kojih su mnogi vlasnici radnji koje su izgorele u požaru na Novom Beogradu. Radovi na drugom objektu u istoj lokaciji, površine 10.000 kvadratnih metara, takođe su u toku.