Gradonačelnik Bora: Obezbeđeni besplatni obroci za osnovce uz pomoć kompanije Ziđin

Gradonačelnik Bora: Obezbeđeni besplatni obroci za osnovce uz pomoć kompanije Ziđin

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, najavio je besplatne obroke za sve učenike osnovnih škola, a taj projekat bi trebalo da bude realizovan uz finanasijsku podršku kineske kompanije Zidjin.

„U saradnji sa kompanijom Zidjin obezbedićemo besplatne obroke za sve učenike osnovnih škola. To će biti značajan projekat kojim ćemo omogućiti da sva deca budu ravnopravna. Očekujemo da ovaj projekat zaživi već u drugom polugodištu“, rekao je gradonačelnik Bora u Osnovnoj školi „Stanoje Miljković“ u Brestovcu kod Bora.

Treću godinu zaredom za učenike od prvog do četvrtog razreda sredstva za nabavku knjiga obezbedjena su iz gradskog budžeta, dok je kompanija Srbija Zidjin Majning obezbedila sredstava za nabavku udžbenika za đake od petog do osmog razreda, ali i rančeve, školski pribor i stipendije.

Gan Jongang, zamenik generalnog direktora kompanije Srbija Zidjin Majning, rekao je da je za tu tradicionalnu donaciju do sada izdvojeno blizu milion evra.

Srbija Zidjin Koper pomogla je renoviranje majdanpečke Osnovne škole „Mihajlo Sporić“ i investiarala u nabavku školskog inventara.