Generalna proba prikaza sposobnosti svih jedinica policije na Makišu

Generalna proba prikaza sposobnosti svih jedinica policije na Makišu

Povodom Dana policije i slave Ministarstva unutrašnjih poslova, u Nastavnom centru Makiš u Beogradu održana je generalna proba prikaza sposobnosti svih jedinica policije. Centralnu proslavu, u nedelju u 11 sati, RTS će direktno prenositi na Prvom programu.

Dragan Vasiljević, pomoćnik direktora policije, kaže da će na centralnoj svečanosti biti izložen i određen deo borbene tehnike, helikopteri, vozila, oklopna vozila.

“Biće organizovan taktičko-tehnički zbor na pomoćnom stadionu koji je neposredno ovde u Nastavnom centru u Makišu, gde će takođe biti izložen veliki deo opreme i sredstava koje koristi Ministarstvo unutrašnjih poslova i gde će moći svi građani Beograda i Republike Srbije da dođu i vide čime raspolaže naša policija, da se druže s našim policajcima i da vide koliko je policija spremna da izvrši svaki zadatak koji se pred njom postavlja“, rekao je Vasiljević.

Predviđeno je i da se u sklopu cele svečanosti, pored predviđenog kulturno-umetničkog programa, realizuje taktičko-pokazna vežba posebnih jedinica policije.