Drug Uroša Blažića se onesvestio nakon svedočenja u sudnici

Drug Uroša Blažića se onesvestio nakon svedočenja u sudnici

Suđenje Urošu Blažiću, koji je prošlog maja ubio devet mladih osoba i ranio još 12 u selima Malo Orašje i Dubona nastavljeno je u Specijalnom sudu u Beogradu. Jedan od svedoka koji je ispitivan tokom prepodneva bio je Milan Lesić, drug optuženog Blažića, kome je pozlilo.

Nakon što je ispitivanje završeno Lesić se onesvestio za sudskom govornicom. Sudska straža mu je pomogla da se podigne, donela stolicu na koju je kratko seo, a potom je izveden iz sudnice, jer mu vidno nije bilo dobro.

Svedok Lesić odgovarao je na pitanja tužilaca i punomoćnika oštećenih budući da nije imao ništa da doda u odnosu na svoj raniji iskaz tokom istrage u tužilaštvu.

„Blažić i ja se poznajemo dve do tri godine. Bio sam nekoliko puta u njegovoj kući u Šepšinu, nije pričao o oružju, niti mi je pokazivao oružje. Dok je bio sa mnom bio je normalan. Nije pio. Nije pričao da se svađao sa bilo kim, niti se meni žalio na bilo šta. Rekao je da je krenuo u teretanu i da je koristio steroide i to trenbolon. Ja nisam video da on to koristi“, rekao je Lesić.

Punomoćnik oštećenih Nebojša Perović pitao je svedoka da li on ide u teretanu, na šta je on odgovorio da ide periodično i da ne koristi supstance.

Ranije danas, u sud su na zakazano svedočenje došli članovi najuže porodice Blažić – majka, brat, snaja i deda Uroša Blažića.

Svi su odbili da svedoče sa argumentom da koriste zakonsko pravo na to zbog toga što su u srodstvu sa optuženima i Urošem i njegovim ocem Radišom.