Požar u okolini Aranđelovca zahvatio 50 hektara šuma: Vatrogasci i meštani u velikoj borbi s vatrenom stihijom

Požar u okolini Aranđelovca zahvatio 50 hektara šuma: Vatrogasci i meštani u velikoj borbi s vatrenom stihijom

Požar na nepristupačnom terenu u okolini Aranđelovca, između Garaša i Darosave, progutao je 50 hektara šume i niskog rastinja, ali za sada nema opasnosti po domaćinstva, saopštila je Opština Aranđelovac.

Vatrogasci su celu noć neumorno radili na gašenju požara, a u borbu protiv vatrene stihije uključeni su i vatrogasci iz Topole, DVD iz Orašca, kao i JKP „Bukulja“, kvadisti i veliki broj meštana. Sva raspoloživa mehanizacija JKP „Bukulja“, Vatrogasne jedinice Aranđelovac i kolega iz drugih opština angažovana je na terenu, kako je objavljeno na Instagram nalogu Opštine Aranđelovac.

Na gašenju požara angažovano je 20 vatrogasaca-spasilaca iz Aranđelovca, Topole i Kragujevca, uz podršku osam vatrogasnih vozila. Takođe, u akciji učestvuje i 10 pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Aranđelovca i Topole sa dva vozila.

Komandir Vatrogasno-spasilačke jedinice Aranđelovac, Nenad Milivojević, izjavio je da požar još uvek nije pod kontrolom. Dodao je da je materijalna šteta značajna, ali je naglasio da domaćinstva trenutno nisu ugrožena, prenosi RTV Šumadija.