Đukić Dejanović otvorila 53. Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava

Đukić Dejanović otvorila 53. Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava

Nakon uspostavljanja platforme „Takmičari generacije“ nastavlja seproces digitalizacije i podrške učenicima i studentima, kao i opremanje škola digitalnim uređajima, istakla je danas ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović otvarajući 53. Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava.

Ona je navela da je svim učenicima u Srbiji omogućeno da svoje znanje, predstave i na takmičenjima koja se svake školske godine organizuju za sve učenike, od školskog do međunarodnog nivoa.

Ona je podsetila da je većina škola dobila čitanke za prvi i drugi razred osnovne škole.

„Tokom ove školske godine, kao što je predviđeno Zakonom, i ostali učenici će dobiti nacionalne čitanke. Biće ukupno četiri nacionalne čitanke. Osim za učenike prvog i drugog razreda, posebne čitanke će dobiti učenici trećeg i četvrtog razreda, zatim učenici od petog do osmog razreda, kao i učenici srednjih škola“, objasnila je ministarka.

Ona je najavila da će tokom sajamskih dana na štandu Ministarstva prosvete na neposredan način biti predstavljene vaspitno- obrazovne ustanove i pojedinci iz tih ustanova i iz cele Srbije, koji pobede odnose upravo znanjem.

Na Sajmu obrazovanja u nastavnih sredstava danas svoje aktivnosti, programe i iskustva iz prakse predstavljaju predškolske ustanove. Na štandu Ministarstva prosvete pod sloganom „Pobedi znanjem“ predstavljeni su predškolci i njihovi vaspitači iz predškolskih

Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava traje do 27. oktobra 2024. godine.