Đedović Hajdanović: Situacija sa strujom u Srbiji stabilna, ponudili smo pomoć Republici Srpskoj

Đedović Hajdanović: Situacija sa strujom u Srbiji stabilna, ponudili smo pomoć Republici Srpskoj

Ministarka rudarstva i energetike u Vladi Srbije Dubravka Đedović Hadanović saopštila je da je situacija sa električnom energijom u Srbiji stabilna, nakon velike havarije koja je bez struje ostavila veći deo regiona.

„Građani nemaju razloga za brigu. Sva energetska preduzeća zajedno rade i pratimo situaciju iz minuta u minut. Trudimo se da pomognemo i kolegama iz regiona. Razgovarala sam sa Petrom Ðokićem, ministrom energetike RS i stavila mu na raspolaganje svu potrebnu pomoć srpskog energetskog sistema“, saopštila je ministarka Dubravka Đedović.

Podsećamo, Crna Gora, BiH i cela Dalmacija ostali su bez struje.

Hrvatski mediji navode da su bez struje oko 12.30 sati ostali Split, Omiš, Makarska, Dubrovnik i Župa Dubrovačka, Kaštela, Solin, Vodice, Prvić, Zadar, Starigrad Paklenica… Struje nema ni na mnogim ostrvima.

Mediji u BiH istovremeno prenose da su posle 12 sati gradovi širom zemlje ostali bez električne energije. Struje nema u Banjaluci, Goraždu, Prnjavoru, Kotor Varošu, Sarajevu, Derventi. Avaz piše da je u Sarajevu nastao kolaps u saobraćaju jer semafori ne rade.

Struju nema ni skoro cela Crna Gora. Električne energije nema u Budvi, Baru, Risnu, Podgorici…

Delovi Albanije i Grčke su takođe bez struje.