Parkirani automobili blokiraju pristup hitnim službama: Potrebno hitno rešenje

Parkirani automobili blokiraju pristup hitnim službama: Potrebno hitno rešenje

U naselju „Veljko Vlahović“ na Zvezdari, problem nepropisno parkiranih automobila predstavlja ozbiljnu prepreku za hitne službe. Nedavni incident, kada je zbog dima iz komšijskog stana vatrogascima bio otežan pristup, ponovo je otvorio pitanje bezbednosti. Stanari su zabrinuti, jer ovo nije prvi put da vozila hitne pomoći ili vatrogasci imaju problema da priđu mestu gde je pomoć najpotrebnija.

Vladan Cogoljević, stanar zgrade, izjavio je da je situacija bila nelagodna, jer vatrogasci nisu mogli da priđu zgradi u kojoj je izbio požar. Iako je požar bio brzo lokalizovan, pitanje ostaje šta bi se desilo da je bio većih razmera.

Osim problema sa hitnim službama, stanari se žale i na poteškoće u odnošenju komunalnog otpada, jer kamioni Gradske čistoće ne mogu da prođu zbog nepropisno parkiranih automobila. Stanari apeluju na gradske vlasti da hitno reše problem parkiranja u naselju.

Marko Mladenović iz Udruženja građana „Moje naselje“ najavio je da će Sekretarijat za saobraćaj, u saradnji sa opštinom Zvezdara, postaviti stubiće uz trotoare kako bi pešaci mogli bezbedno da se kreću, a ulica ostala prohodna za vozila hitnih službi.

Dr Milena Popović iz Hitne pomoći naglasila je da nepropisno parkirana vozila usporavaju dolazak ekipa do pacijenata, što može imati ozbiljne posledice po njihovo zdravlje. Ovaj problem se ne dešava samo na Zvezdari, već i u drugim delovima grada poput Novog Beograda, Vidikovca i Ceraka.

Pitanje koje se postavlja je da li stubići moraju biti jedino rešenje ili postoje i druge mogućnosti za obezbeđivanje nesmetanog prolaska hitnim službama.