Direktorka RFZO najavila rekonstrukciju zgrade Hitne pomoći u Beogradu

Direktorka RFZO najavila rekonstrukciju zgrade Hitne pomoći u Beogradu

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Sanja Radojević Škodrić obišla je zgradu Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć Beograd i tom prilikom najavila da će rekonstrukcija te zgrade početi u martu.

Radojević Škodrić je navela da će dogradjena zgrada biti duplo veća i modernizovana po najvišim svetskim standardima i dodala da će se u njoj nalaziti najsavremeniji edukativni centar, ambulante, sanitetska vozila, kao i nova garaža, prenosi Nova.rs .

Ona je rekla i da će ove godine biti nabavljena sanitetska i putnička vozila za sve zdravstvene ustanove, jer je konstatovano da to nedostaje, a najvažnije je za rad Hitne pomoći.

„Sa aspekta Fonda, jako nam je važan transport i pomoć, ja se zahvaljujem direktoru za dijalizne pacijente, tu nemamo nikakve probleme, upravo zahvaljujući hitnoj pomoći i njihovim sanitetskim vozilima koja svakodnevno transportuju pacijente, bez obzira da li su to državne ili privatne dijalizne centre sa kojima Republički fond za zdravstveno osiguranje ima ugovor“, rekla je ona.