Devojčica koju je teško povredio pas stabilno, ali su lekari oprezni sa prognozama

Devojčica koju je teško povredio pas stabilno, ali su lekari oprezni sa prognozama

Četvorogodišnja devojčica koju je pas teško povredio u Sremčici operisana je i nalazi se u stabilnom stanju, potvrdili su u Dečjoj univerzitetskoj klinici u Tiršovoj. Pas je vlasništvo devojčicinog ujaka koji je bio na odmoru, a napad se dogodio kada je devojčica sa dedom došla da nahrani kuče. Prema svedočenjima komšija, devojčica je povređena kada je stavila ruku u činiju sa hranom, nakon čega je pas počeo da je ujeda.

Nakon napada, deda je uspeo da odvoji devojčicu od psa i spasi joj život. Roditelji su je hitno prevezli u Tiršovu gde je operisana. Zorana Stanković, anesteziolog na Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova, izjavila je da su ugrizi bili na različitim mestima, uključujući vrat, noge i leđa, ali da je najkritičnije bilo u predelu stomaka.

Policija je odmah izašla na mesto nesreće i dežurni tužilac je naredio uviđaj, a Zoohigijena je preuzela psa. Direktor Veterine Beograd, Budimir Grubić, potvrdio je da je pas koji je naneo povredu smešten u karantin, što je standardna procedura. Tužilaštvo je saslušalo dedu koji je bio sa devojčicom u vreme napada, a meštani Sremčice izrazili su zabrinutost zbog problema sa psima lutalicama u naselju i apelovali na nadležne da pojačaju kontrolu.