Deca imala i struju i grejanje: U dečjem odmaralištu na Goču spremni dočekali padavine

Deca imala i struju i grejanje: U dečjem odmaralištu na Goču spremni dočekali padavine

Prvi sneg u Srbiji i prve nevolje. Vatrogasci-spasioci iz Ivanjice izvukli su dve osobe iz zavejanog automobila u mestu Dobri Do po izrazito nepristupačnom terenu. Oko 300 domaćinstava u selima kod Župe i dalje nema struje, a bez električne energije su i stanovnici u opštini Sjenica u kojoj je proglašena vanredna situacija. Goč je posle 24 sata dobio struju, ali velika količina snega koja je pala i dalje stvara probleme lokalnom stanovništvu.

Kako kaže reporter N1, od jutros na Goču ponovo pada sneg, a dobra informacija je da je sinoć Goč dobio struju, ne samo Goč, nego i oko 500 domaćinstava koja su gravitirala od Kraljeva ka Goču.

I dalje je na ovoj planini oko 280 dece, to je bila informacija koja se juče pojavila, ali je ovo odmaralište bilo spremno, imali su agregate, pa su deca imala i struju i grejanje.

Upravnik dečjeg odmarališta Goč Darko Milovanović kaže za N1 da panike nije bilo.

„Mi normalno funkcionišemo, mi smo ozbiljna ustanova, na vreme se pripremamo za zimske uslove. Deca danas odlaze kući, putevi su prohodni, odlazak i dolazak je prošao normalno. Očekujemo nove grupe, ugovorene su, ustanova je u potpunosti spremna za sve. Imamo svoje agregatsko napajanje, kapaciteta da do mesec dana budemo bez napajanja električne energije“, kaže on za N1.

Kako javlja reporter N1, u Ivanjici i dalje pojedina sela na obroncima Golije nemaju struju, spasioci su morali da spasavaju dve osobe koje su smetovi zatekli u kolima. U Sjenici ima problema, tamo vetrovi stvaraju snežne nanose, a i tamo je jedan deo bez struje.

Na putu Novi Pazar – Sjenica takođe smetovi prave probleme, putari su non-stop angažovani.

Na Rudnu, na obroncima Golije, od jutros ponovo u nekim delovima nema struje.

Sneg koji je napadao, grane su po njegovom težinom popustile i pokidale kablove. Monteri to moraju sve da poprave, pod ovakvim uslovima biće jako teško i verovatno će biti sporo.

Što se tiče Kopaonika, ka Aleksandrovcu i Brusu, pojedina sela su takođe bez struje.

Pada novi sneg, u ovom delu Srbije između 40 i 45 cm je pokrivač, sigurno će, ukoliko ne prestane da pada, biti velikih problema i narednih dana.