Darku Šariću smanjena kazna za trgovinu drogom

Darku Šariću smanjena kazna za trgovinu drogom

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je prvostepenu presudu Darku Šariću za trgovinu drogom sa 15 na 14 godina.

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Apelacionog suda u Beogradu, nakon održanog pretresa i većanja i glasanja, 16. maja 2022. donelo je tu odluku, a Gorana Sokovića, osuđenog u ovom slučaju, osudilo je na istu kaznu zatvora u trajanju od 15 godina.

Takođe, Apelacioni sud smanjio je kaznu Željku Vujanoviću sa 14 na 13 godina, Marku Pandrcu sa 13,5 na 11,5, Nenadu Novakoviću i Bošku Nediću sa 13 na kazne zatvora u trajanju od po 11 godina i 6 meseci.

Nikola Dimitrijević bio je osuđen prvostepeno na 13 godina, i njemu je smanjena kazna na 10 godina i 6 meseci.

Apelacioni sud je Petra Obradovića, Nebojšu Sretenovića i Mihajla Đokovića osudio na kazne zatvora u trajanju od po 9 godina i 6 meseci, Miloša Cajića i Rodoljuba Radulovića osudilo na kazne zatvora u trajanju od po 9 godina, Borislava Tunjića i Živka Sibinskog osudilo na kazne zatvora u trajanju od po 8 godina i 6 meseci.

Svedoka saradnika Radana Adamovića veće je osudilo na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 10 meseci (u koju je uračunata ranije izrečena pravnosnažna kazna zatvora), svedoka saradnika Draška Vukovića osudilo na kaznu zatvora u trajanju od 6 meseci i svedoka saradnika Nebojšu Joksovića osudilo na kaznu zatvora u trajanju od 5 meseci.

Prema Darku Tošiću odbijena je optužba da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, tako da je Tošić oslobođen od optužbe da je na teritoriji Brazila, Argentine i Urugvaja tokom 2009. godine izvršio krivično delo neovlašćeno stavljanje u promet opojnih droga.

U preostalom, nepreinačenom, delu prvostepena presuda je potvrđena.