Danas: Porodica negira navode Politika, kažu – da je Antić „agent bilo čije službe, bio bi uhapšen zbog toga“

Danas: Porodica negira navode Politika, kažu – da je Antić „agent bilo čije službe, bio bi uhapšen zbog toga“

Da je Novica Antić agent bilo čije službe, zbog toga bi bio uhapšen, a ne kao žrtva političkog progona zbog svoje borbe za sindikalna prava, kažu za Danas iz izvora bliskih porodici, komentarišući navode portala Politiko, u kojem je Antić označen kao agent koji je radio za interese Rusije.

Izvor Danasa dodaje da, ako je to tačno, zašto po tom pitanju Antić nije procesuiran i zašto nisu dokumentovani i dokazali da je radio protiv interesa svoje zemlje.

„On je častan oficir i častan pripadnik Vojske Srbije. Iako je nezahvalno dobio otkaz, ostao je veran svojoj zemlji i jedinu zemlju koju ima je Srbija. Ima izuzetne odnose sa svima, jer je kao sindikalac član evropskih asocijacija čija je krovna organizacija EU sindikata vojske i policije EUROMIL. Tako da je ovo još jedan pokušaj diskreditacije njega da bi izgubio podršku svojih kolega iz EU i iz zapadnih zemalja koje legalno i legitimno podržavaju svoje članove i apelovali su na institucije Srbije da se on mora osloboditi jer je u pitanju politički progon“, navodi izvor Danasa.

Takođe dodaje da je ovo i pokušaj diskreditacija cele Antićeve porodice, a ne samo njega kao sindikalca.„Njegov otac je visoki oficir vojske Srbije, deda bio iz rata oficir, brat bio pripadnik 63. padobranske i 1999. godine učestvovao u ratu na Košarama. Majka sa Novicom izdala knjigu Jasenovac milo selo moje, porodica stradalnika u Jasenovcu. Pa zar takvi ljudi mogu da budu izdajnici“, pita izvor Danasa.