Ivica Dačić u Kini: Potrebna nam je podrška NR Kine u odbrani teritorijalnog integriteta Srbije

Ivica Dačić u Kini: Potrebna nam je podrška NR Kine u odbrani teritorijalnog integriteta Srbije

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova, Ivica Dačić, tokom posete Narodnoj Republici Kini, istakao je značaj podrške Kine u odbrani teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije. U razgovorima sa kineskim zvaničnicima, Dačić je ukazao na teror nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji i nepoštovanje međunarodnih dogovora, što Srbiju stavlja u težak položaj.

„Upoznali smo kineske zvaničnike sa trenutnom situacijom i terorom koji se sprovodi nad srpskim narodom, kao i sa nepoštovanjem svih međunarodnih dogovora. U tom pogledu nam je potrebna podrška NR Kine u UN, i sigurno je da ćemo njihovu podršku imati,“ izjavio je Dačić.

Naglasio je važnost međusobne podrške dve zemlje po pitanjima teritorijalnog integriteta. Takođe, izrazio je zahvalnost Kini za njenu kontinuiranu podršku Srbiji, posebno kada je reč o Kosovu i Metohiji.

Ministar je istakao da se Srbija i srpski narod na Kosovu i Metohiji nalaze u teškom periodu, te je pružio punu podršku stavovima predsednika Aleksandra Vučića. Dačić je pozvao na političko jedinstvo i stabilnost u Srbiji, upozorivši na pokušaje destabilizacije zemlje od strane međunarodnih faktora putem opozicionih stranaka.

„Ako je Srbija stabilna, ona je jaka. Ako je Srbija nestabilna i podeljena – ona je slaba,“ zaključio je Dačić, pozivajući na jedinstvo u odbrani nacionalnih i državnih interesa.