Dačić obišao povređenog policajca Vjekoslava Ilića i obećao oštre sankcije za napadače

Dačić obišao povređenog policajca Vjekoslava Ilića i obećao oštre sankcije za napadače

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obišao je danas Vjekoslava Ilića, policajca povređenog u napadu tokom kojeg je Faton Hajrizi ubio Nikolu Krsmanovića u Loznici. Dačić je potvrdio da je Ilić u stabilnom stanju i da se oporavlja. On je izrazio zahvalnost za Ilićevu hrabrost i požrtvovanost, naglasivši da Srbija ceni i poštuje trud svakog srpskog policajca koji je spreman da žrtvuje svoj život za zaštitu građana i države.

Ministar je istakao da je Ilić, uprkos povredama, hrabro pokušao da spreči pobeg albanskog teroriste, što svedoči o njegovom profesionalizmu i posvećenosti. Dačić je dodao da Srbija mora biti spremna za nove izazove i da je mobilnost policije ključna za efikasno suprotstavljanje pretnjama.

„Likvidacija ubice srpskog policajca pokazuje da samo zajednički rad svih sektora Ministarstva unutrašnjih poslova donosi rezultate,“ rekao je Dačić. On je izrazio duboko saučešće porodici preminulog Nikole Krsmanovića i obećao da će svi koji napadnu pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova biti strogo kažnjeni.

MUP je saopštio da će se nastaviti sa praksom koordinacije svih organizacionih jedinica kako bi se obezbedila sigurnost i pravda za sve.