Čedomir Antić na protestu u Kruševcu: One koji glasaju za sendvič moramo da probudimo i prosvetlimo

Čedomir Antić na protestu u Kruševcu: One koji glasaju za sendvič moramo da probudimo i prosvetlimo

Na protestu „Kruševac protiv nasilja,“ istoričar Čedomir Antić je istakao svoj stav o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji. Poručio je da neće dozvoliti da ga bilo ko svađa sa njegovim sunarodnicima i da neće dopustiti da se politika zasniva na prizivanju podele među građanima.

Antić je kritikovao trenutnu vlast, ističući da bi vlada Srpske napredne stranke trebala omogućiti slobodne izbore, kao što su oni bili kada su došli na vlast. Naglasio je da je važno govoriti istinu i ne dozvoliti da se bilo ko pretvara u socijalni slučaj, već da država treba da podrži one koji su u potrebi u skladu s ustavom i zakonima.

„Živimo u lažnom svetu. Što buđenje dođe kasnije biće neprijatnije, bolnije, strašnije. Mi zaslužujemo dobru opoziciju, a kada vidim vas ovde, so jednog društva, vidim da postoji iskra koja će razgoreti plamen slobodnog društva i demokratske države“, poručio je Antić.

Takođe je izrazio zabrinutost zbog rasta javnog duga i inflacije u Srbiji, pozivajući građane na buđenje i podršku dobroj opoziciji. Protesti „Kruševac protiv nasilja“ održavaju se svakog četvrtka od 6. jula, a okupljeni građani izražavaju svoje nezadovoljstvo i traže demokratske promene u zemlji.