Brnabićeva: Laž je da je Vučić krivicu prebacio na Srbe, Kurti jedini krivac

Brnabićeva: Laž je da je Vučić krivicu prebacio na Srbe, Kurti jedini krivac

U večerašnjem obraćanju javnosti, predsednica vlade Srbije Ana Brnabić oštro je reagovala na optužbe koje su se pojavile u vezi sa nedavnim krvoprolićem na Kosovu i Metohiji. Ona je istakla da je laž tvrditi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prebacio svu krivicu na Srbe na Kosovu i Metohiji, te je jasno naznačila da je isključivi krivac za ovaj tragičan događaj premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti.

U svom govoru, Ana Brnabić je istakla da je nedavno imala sastanak sa predsednikom Vučićem, na kojem su razgovarali o merama koje treba preduzeti kako bi se zaštitili interesi srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Njih dvoje su istakli svoju posvećenost zaštiti srpskih interesa i zajedničkom cilju – očuvanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije.

Brnabićeva je takođe naglasila da je u ovakvim teškim trenucima posebno teško postići jedinstvo, ali je istakla da se nijedna tragedija ne sme koristiti kao sredstvo za razdvajanje ljudi.

„Za razliku od političara koji su nemušto i bezumno branili interese Republike Srbije, Aleksandar Vučić je jasno i odlučno istakao, kako u Ujedinjenim nacijama, tako i juče u Beogradu, da mi nikada nećemo priznati nezavisnost takozvane Republike Kosovo“, naglasila je Brnabić.

Ona je zaključila svoje obraćanje rečima: „I borićemo se protiv toga i borićemo se protiv laži. Borićemo se za našu zemlju i uvek ćemo se boriti za naš narod. Živela Srbija.“

Očekuje se da će Brnabić i Vučić zajedno sa vladinim institucijama preduzeti konkretne mere kako bi se smirile tenzije na Kosovu i Metohiji i osigurala bezbednost srpskog stanovništva u tom regionu.