Brnabić: Teroristički napad ne sme dovesti do problema o međunacionalnim odnosima

Brnabić: Teroristički napad ne sme dovesti do problema o međunacionalnim odnosima

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da teroristički napad, koji se desio u subotu u Beogradu, ne sme da izazove rasprave o međunacionalnim odnosima u Srbiji.

Miloš Žujović, konvertit iz Mladenovca, u subotu je ispred ambasade Izraela iz samostrela ranio pripadnika Žandarmerije, koji ga je potom ubio hicima iz vatrenog oružja.

„Što se tiče međunacionalnih odnosa, mislim da ovo treba čitavu našu zajednicu i čitavu zemlju da zbliži, i mislim da tu ne sme da postoji prostor za bilo kakvo nerazumevanje ili rasprave u društvu na tu temu“, izjavila je Brnabić.

Ona je za televiziju Pink kazala da je Srbija bezbedna i sigurna zemlja koja beleži odlične ekonomske rezultate.

Prema njenim rečima, država mnogo ulaže u svaki deo svoje teritorije, bez obzira na etnički sastav gradova, opština i sela.

Brnabić je zahvalila pripadniku Žandarmerije Milošu Jevremoviću, za kojeg je rekla da je pokazao izvanredan profesionalizam, na koji svi treba da budu ponosni.

„Način na koji je on to uradio, da je prvo odbranio ono što mu i jeste bio zadatak, a potom se postarao o sebi i to na najprofesionalniji način, najviše govori kako su obučeni pripadnici naše službe bezbednosti“, rekla je Brnabić.