Stefanović oštro kritikuje Vučića: „Uvreda za sve građane Srbije koji nisu za njegov režim“

Stefanović oštro kritikuje Vučića: „Uvreda za sve građane Srbije koji nisu za njegov režim“

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde, Borko Stefanović, oštro je reagovao na gostovanje predsednika Aleksandra Vučića na RTS-u, optužujući ga za vređanje građana Srbije i najavu nastavka izbornih mahinacija.

„Aleksandar Vučić je večeras gostovao u Drugom Dnevniku RTS-a čak 32 minuta, čime se ukupno vreme njegovog prisustva na RTS-u od 1. januara do 31. maja popelo na 73 sata, 56 minuta i 41 sekundu, prema nalazima BIRODI-ja. I ovo gostovanje je iskoristio da izrekne brojne laži, obmane i uvrede,“ izjavio je Stefanović.

Stefanović je naglasio da su građani Srbije ponovo čuli besmislene tvrdnje da RTS favorizuje opoziciju, da su izbori 2. juna bili veličanstveni i čisti, i da je Vučić pobedio u Ujedinjenim nacijama uprkos porazu.

„Umesto voditeljke, RTS je mogao da stavi kartonski prikaz bilo koga sa ove televizije, jer osim Vučića i njegovih reči, nemaju drugu ulogu. Uspeo je da uvredi sve građane Srbije koji nisu za njegov režim, podsmevajući se i potvrđujući da će nastaviti sa izbornim mahinacijama i krađom,“ dodao je Stefanović.

Takođe, Stefanović je istakao Vučićevu uvredu prema Srbima iz Vojvodine, kada je rekao da se nisu bunili protiv Austro-Ugarske i Franje Josifa 1918. godine. „Franja Josif je 1918. bio mrtav već dve godine, što pokazuje Vučićevu neinformisanost i nepoštovanje slavne istorije Srba Vojvodine,“ rekao je Stefanović.

Zaključujući, Stefanović je izrazio zabrinutost za budućnost Srbije pod Vučićevim režimom, nazivajući ga „paralelnim svetom pljačke, korupcije i prodaje.“ „Zato njegov režim moramo što pre poslati u istoriju, i to nije partijsko pitanje, već pitanje golog opstanka ove zemlje i naroda,“ zaključio je Stefanović.