Stefanović o intervjuu ambasadora Hila: „Čudne stvari“ u vezi sa izbornom krizom

Stefanović o intervjuu ambasadora Hila: „Čudne stvari“ u vezi sa izbornom krizom

Borko Stefanović, potpredsednik Stranke slobode i pravde, komentarisao je intervju ambasadora Kristofera Hila za Nova.rs, izražavajući svoje viđenje situacije. Stefanović je pohvalio hrabrost ambasadora da otvoreno govori, posebno ističući pitanje novinara Voje Milovančevića o supruzi ambasadora koja je navodno lajkovala post predsednika Vučića.

U intervjuu, Stefanović je istakao čudnosti u vezi s izjavama ruskog i američkog ambasadora, koji su dali gotovo identične izjave nakon početka izborne krize u Srbiji. On je takođe komentarisao ambasadorovu sugestiju da građani idu na praznike usred izborne krize, ističući da je teško odmarati se kada su u pitanju problemi poput prekrajanja izborne volje i oduzimanja resursa zemlje.

Stefanović je naglasio da se izborna kriza neće završiti dok se ne postignu normalni izborni uslovi u zemlji, omogućavajući svakom građaninu slobodan izbor. Takođe je izrazio zabrinutost zbog širenja mafije, navijačkih grupa i vlade, navodeći da su im potezi nejasni i da je teško razlučiti gde završava jedna, a gde počinje druga.

Ambasador Hil je ranije izjavio da izbori predstavljaju izazovan period u svakoj zemlji, te da je važno rešavati probleme putem OEBS-a i drugih međunarodnih organizacija. Stefanović je, međutim, izrazio neslaganje s ambasadorovom sugestijom o odmoru tokom izborne krize, ukazujući na ozbiljnost situacije u zemlji.

U zaključku, Stefanović je istakao potrebu za rešavanjem izborne krize i postizanjem normalnih izbornih uslova.