Zoran Radojičić o svom političkom angažmanu: „Nisam naišao na podršku kakvu sam očekivao“

Zoran Radojičić o svom političkom angažmanu: „Nisam naišao na podršku kakvu sam očekivao“

Nekadašnji beogradski gradonačelnik Zoran Radojičić izjavio je da je, ulazeći u politiku, imao nameru da pruži značajan doprinos poboljšanju života u Beogradu i odnosima među političarima, ali da nije naišao na očekivanu podršku. U razgovoru za podkast Politike, koji je danas objavljen u štampanom izdanju, Radojičić je rekao da je njegova ideja bila da doprinese umerenim procentima promenama, ali da je suočen s većom polarizacijom nego što je očekivao.

„Mislim da je mnogo više polarizovanih ljudi na jednoj ili drugoj strani. Ja sam čovek kompromisa, čovek razgovora,“ rekao je Radojičić. On je dodao da je, iako je bio u senci svog tadašnjeg zamenika Gorana Vesića, nastojao da funkcioniše u interesu Beograda i Beograđana, uz minimalno javno isticanje nesuglasica.

Na pitanje da li će se ponovo angažovati u politici, Radojičić je odgovorio da ne isključuje mogućnost. „Mislim da mogu da dam doprinos na osnovu svog prethodnog iskustva, kao i svog životnog i medicinskog iskustva, ali na svoj način. Razgovor, kompromis, i ne mislim da možemo nešto da lomimo preko kolena, ne mislim da je dobro da smo polarizovani,“ istakao je Radojičić.

O trenutnom gradonačelniku Aleksandru Šapiću, Radojičić je rekao da dobro obavlja svoj posao s puno entuzijazma i posvećenosti. „Bez obzira na različita mišljenja, što se nekome stil gradonačelnika Šapića sviđa ili ne, mislim da Šapić hrabro rukovodi prestonicom,“ zaključio je Radojičić.