Beogradski aerodrom: Zbog kvara kasnilo 14 letova, izvinjavamo se putnicima

Beogradski aerodrom: Zbog kvara kasnilo 14 letova, izvinjavamo se putnicima

Beogradski aerodrom saopštio je da se u jutarnjim satima u četvrtak 22. juna aerodrom se suočio sa tehničkim kvarom na rendgenskom sistemu u Terminalu 2, o čemu je javnost obaveštena. Tehnički kvar je uticao na kašnjenje 14, od ukupno 113 odlaznih putničkih letova.

Kako se navodi, putnici koji su se u tom periodu zatekli na afektovanim šalterima su preusmereni na šaltere za prijavu na let u Terminalu 1, što je uticalo na brzinu procesa otpreme i odložilo vremena poletanja avio prevoznika u tom periodu.

Po prijavi kvara , nadležne službe su odmah reagovale i kvar je otklonjen u najbržem mogućem roku, oko 10 časova ujutru, navodi beogradski aerodrom.

Tehnički kvar je uticao, dodaje se, na kašnjenje 14 jutarnjih odlaznih letova, od ukupno 113 odlaznih putničkih letova tokom jučerašnjeg dana. Na aerodromu je tog dana realizovano 232 dolaznih i odlaznih putničkih letova.

Iz kompanije „Belgrejd erport“ napominju da aerodrom u ovom periodu još uvek realizuje velike investicione radove na proširenju i modernizaciji aerodromske infrastrukture, uz istovremeno opsluživanje najvećeg obima saobraćaja u istoriji aerodroma. Po završetku radova, očekuju da konstantnto održavaju visok nivo usluge, čemu teže.

Kompanija “ Belgrejd erport“ se izvinjava svim putnicima na čije je letove uticao jučerašnji tehnički kvar, i prdeuzima sve neophodne aktivnosti da se t akve situacije svedu na minimum.,

Ministar saobraćaja Goran Vesić sastao se sa predstavnicima francuske kompanije Vansi erports , povodom problema na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ usled kojih je prethodnih dana došlo do gužvi i kašnjenja letova i poručio im da hitno sprovedu mere, jer će u suprotnom država reagovati.