Beogradski aerodrom privodi kraju radove na platou ispred terminala

Beogradski aerodrom privodi kraju radove na platou ispred terminala

Kompanija Belgrade Airport privodi kraju obimne radove na platou ispred terminala, na parkiralištima i prilaznim saobraćajnicama, pa će vozilima, putnicima i posetiocima biti značajno olakšan pristup centralnoj aerodromskoj zgradi, saopštila je danas ova kompanija.

Otvorena je nova, tzv. Kiss & Fly zona namenjena kratkotrajnom besplatnom zadržavanju za iskrcavanje putnika, u trajanju do 5 minuta. Svako duže zadržavanje naplaćivaće se prema važećem cenovniku. Kiss & Fly zona prostire se saobraćajnicom uz samu zgradu terminala, čime je putničkim i taksi vozilima omogućen direktan pristup aerodromskoj zgradi, navode u kompaniji.

Na nivou rekonstruisanog platoa ispred zgrade, kao i na nivou dolazaka sada se nalaze stajalište za vozila javnog gradskog prevoza, kao i stajalište za turističke autobuse, dok se stanica za taksi prevoznike ponovo nalazi na nivou dolazaka.

Uskoro će ispred terminala biti otvorena i tri nova moderna centralna parkirališta namenjena kratkotrajnom zadržavanju.

„Ovi parkinzi opremljeni su najsavremenijim sistemom nadzora, kontrolom pristupa, naplate, i LED osvetljenjem: Premium parking P1, najbliži terminalu, sa 120 parking mesta, parking P2 (nekadašnji P3) sa 370 mesta, uključujući i parking mesta predviđena za putnike sa smanjenom pokretljivošću i parking P3 sa oko 90 mesta, namenjen isključivo za parkiranje uz prethodnu rezervaciju putem interneta“, navodi se u saopštenju.

„Putnicima su i dalje na raspolaganju postojeća parkirališta: Garaža u blizini terminala, kapaciteta 500 parking mesta; parking P7, u zoni kargo terminala, kapaciteta blizu 200 parking mesta i Tesla parking, sa oko 780 mesta i prva tri sata besplatnog parkiranja, koji je sa terminalom povezan besplatnim shuttle autobuskim prevozom“, dodaju još iz kompanije.