Baloni i stabla japanske trešnje u znak sećanja na ubijene u „Ribnikaru“

Baloni i stabla japanske trešnje u znak sećanja na ubijene u „Ribnikaru“

Đaci Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ pustili su u školskom dvorištu bele balone u znak sećanja na učenike te škole i čuvara koji su ubijeni 3. maja ove godine. Posađeno i deset stabala sećanja japanske trešnje na Tašmajdanu.

Memorijalnom okupljanju u školskom dvorištu „Ribnikara“, kojim je obeleženo šest meseci od ubistva, nisu prisustvovali roditelji ubijene dece.

Navršava se šest meseci od masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, kada je učenik sedmog razreda ušao u školu i pucao iz pištolja na obezbeđenje, nastavnicu i učenike . Ubio je radnika obezbeđenja i devetoro učenika, a ranio njih šestoro.

U beogradskoj Crkvi Svetog Marka služen pomen deci i mladima stradalim pre šest meseci u Beogradu i mladenovačkim selima .

Posađeno i deset stabala sećanja japanske trešnje na Tašmajdanu.

„Taj događaj treba sve u Srbiji da natera da razmišljaju kako da budu otvorenije i prijateljsko društvo, koje radi zajedno. To je najbolje nasleđe koje ostavljamo toj deci. Bolji svet za svakoga“, kaže Jan Bratu, šef Misije OEBS-a u Srbiji.

„Na ovom mestu je posađeno deset stabala sećanja japanske trešnje u spomen na devetoro dece i na Dragana“, rekla je Aleksandra Bulatović.