Link kaže da ne može da preporuči revidiranu ponudu Die & Durham-a

Link kaže da ne može da preporuči revidiranu ponudu Die & Durham-a

Australijska kompanija Link Administration Holdings Ltd (LNK.AKS) u ponedeljak je saopštila da nije u mogućnosti da preporuči revidiranu ponudu za preuzimanje kanadske softverske kompanije Die & Durham Ltd (DND.TO) od 4,57 A$ po akciji, ali će nastaviti da angažuje uz to da dobijemo bolju ponudu.

Odbijanje dolazi samo nekoliko dana nakon što je Link rekao da će razmotriti revidiranu ponudu, koja je procenjuje na 2,34 milijarde australskih dolara (1,60 milijardi dolara).

Najnovija ponuda je povećana u odnosu na prethodnu ponudu kompanije Die & Durham (D&D) od 4,30 A$ po komadu, koja je sama smanjena za skoro četvrtinu u odnosu na prvobitni predlog od 5,50 A$ po akciji napravljen u decembru.

D&D ​​je smanjio početnu ponudu krajem prošlog meseca navodeći smanjenje tržišne vrednosti firme za registraciju akcija, kao i firme za elektronski prenos PEKSA Group Ltd (PKSA.AKS), u kojoj Link ima oko 43%.

Skoro dve godine, Linkov udeo u PEKSA-i privlačio je više ponuda za otkup globalnih investicionih firmi Carlile Group Inc (CG.O) i KKR & Co Inc (KKR.N), kao i neuspelu ponudu konzorcijuma koji je uključivao Carlile.

Akcije Linka i PEKSA pale su za 16% i 9,4%, respektivno, pošto je prva ponuda D&D-a data 22. decembra.

Link takođe čeka obavezu D&D-a australijskom regulatoru konkurencije da udovolji zabrinutosti u vezi sa uticajem na konkurenciju ako dogovor prođe, navodi se u saopštenju.

Odvojeno, Link je rekao da je njen preliminarni prihod u fiskalnoj 2022. iznosio 1,18 milijardi dolara, što je više od prošlogodišnjih 1,16 milijardi dolara. Očekuje se nizak jednocifreni procentualni rast prihoda u fiskalnoj 2023. godini, navodi se u saopštenju.