SAD: TV meteorolog, pilot poginuli u padu helikoptera

SAD: TV meteorolog, pilot poginuli u padu helikoptera

Pilot helikoptera i meteorolog koji su radili za televizijsku stanicu u Severnoj Karolini poginuli su u utorak kada se helikopter s vestima srušio duž međudržavnog autoputa u oblasti Šarlota, saopštile su vlasti i stanica.

Meteorolog Džejson Majers i pilot Čip Tajag identifikovani su kao ljudi koji su poginuli u nesreći u saopštenju VBTV. Nesreća je uzdrmala saobraćaj duž autoputa 77 u oblasti Šarlota nakon što su istražitelji zatvorili njegove trake za jug, ali nije bilo vozila na zemlji, preneo je AP.

Dve osobe bile su u helikopteru Robinson R44, koji se srušio oko 12.20 časova. po lokalnom vremenu, navodi se u saopštenju Federalne uprave za vazduhoplovstvo. Agencija EMS okruga Meklenburg saopštila je da su njih dvojica proglašeni mrtvima na licu mesta.

Stanica je odala počast Majersu i Tajagu u pisanoj izjavi i u etru. Emiteri VBTV-a koji su izveštavali o nesreći identifikovali su svoje kolege putem isprekidanih glasova u etru oko tri sata nakon smrtonosne nesreće.

„Radimo na tome da utešimo njihove porodice u ovom teškom trenutku. Cenimo izliv podrške našem osoblju i vaše stalne molitve za njihove porodice“, navodi se u saopštenju stanice.

Policija je saopštila da u udesu nije bilo vozila na terenu. Preliminarni iskazi svedoka pokazuju da je pilot napravio neke „diverzione“ manevre i „pokušao da izbegne povredu bilo koga drugog“ ​​i da je „verovatno spasio neke živote“, rekao je novinarima Džoni Dženings, šef policijske uprave Šarlot-Meklenburg.

„I ako je to zaista slučaj, onda je taj pilot heroj u mojim očima da bi se uverio da bezbednost i bezbednost onih koji su vozili nisu bili ugroženi“, rekao je Dženings.

Šef je dodao: „Razmišljamo o ulasku u sezonu praznika gde bi trebalo da provodimo vreme sa našim najmilijima. I tragično, dve osobe su uključene u ovu nesreću koje neće ići kući i neće provesti praznike sa svojom porodicom.

Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja vodiće istragu o nesreći zajedno sa FAA.