Đokoviću nije dozvoljeno takmičenja na US Openu, Sinsinatiju

Đokoviću nije dozvoljeno takmičenja na US Openu, Sinsinatiju

SINSINATI (AP) – Novak Đoković povukao se u petak sa turnira na tvrdoj podlozi u Sinsinatiju sledeće nedelje jer nije dobio vakcinu protiv COVID-19 i zato mu nije dozvoljeno da putuje u Sjedinjene Države.

Zbog toga se ne očekuje da će Đoković moći da uđe na US Open, poslednji grend slem turnir u godini, koji počinje u Njujorku 29. avgusta.

Đoković je 35-godišnjak iz Srbije koji je vlasnik 21 velikog šampionata, jedan iza Rafaela Nadala za muški rekord. Đoković je rekao da se neće vakcinisati protiv bolesti izazvane korona virusom, čak i ako ga to sprečava da igra na određenim turnirima. Propustio je Australijan open u januaru nakon što je deportovan iz te zemlje i morao je da ode sa dva takmičenja u Sjedinjenim Državama ranije ove godine, zajedno sa turnirom u Montrealu ove nedelje.

Nevakcinisani strani državljani trenutno ne mogu ići u Kanadu ili SAD; U saopštenju za štampu sa turnira u Sinsinatiju u kojem se najavljuje Đokovićevo povlačenje navodi se „ograničenja putovanja“.

Đoković je rekao da se i dalje nada da će moći da uđe na Ju-Es open, ali da bi to zahtevalo promenu vladine politike, koje će se pridržavati Teniski savez SAD, kaže.

Đoković je trostruki šampion na Ju-Es openu, a prošle godine je bio vicešampion Danila Medvedeva.

Ostali muškarci koji su se povukli sa terena u Sinsinatiju uključuju branioca titule Aleksandra Zvereva — vicešampion Otvorenog prvenstva SAD 2020. pokidao je ligamente skočnog zgloba na Otvorenom prvenstvu Francuske u junu — i povređene igrače Gaela Monfisa, Rajlija Opelku, Oskara Otea i Dominika Tima. Finalistkinja Australijan opena Danijel Kolins povukla se iz ženskog žreba zbog povrede vrata, dok je trostruka velika šampionka Anđelik Kerber promenila raspored i odlučila da se ne takmiči u Sinsinatiju.

Serena Vilijams je na terenu za ono što se očekuje da će biti jedno od njenih poslednjih nastupa na turneji.