Lovca iz Vašingtona povredio grizli medved u Montani

Lovca iz Vašingtona povredio grizli medved u Montani

GREAT FALLS – Lovac na ptice iz države Vašington prevrnut je i povređen kada su on i njegova supruga iznenadili medveda grizlija jugoistočno od Nacionalnog parka Glacier, saopštilo je u sredu Odeljenje za ribu, divlje životinje i parkove Montane, prenosi AP.

Ovaj 51-godišnji muškarac, čije ime i rodni grad nisu saopšteni, zadobio je povrede koje nisu opasne po život u susretu u utorak popodne na privatnom imanju u dnu potoka istočno od grada Šotoa, rekli su zvaničnici.

Psi para su krenuli na tačku i on je otišao da isprati pticu kada je mužjak medveda težak 677 funti (370 kilograma) izleteo iz gustog grmlja, oborio čoveka i zgazio ga, rekao je Dave Hagengruber, portparol državnog odeljenja za divlje životinje. .

Čovek je pucao na medveda iz puške i pištolja, ranivši životinju, koja se vratila u gusto grmlje, rekli su zvaničnici za divlje životinje.

Par i njihovi psi napustili su to područje i obavestili nadležne.

Medved je eutanaziran kasnije tog popodneva nakon konsultacija sa američkim zvaničnicima za ribu i divlje životinje jer su medvedi grizli zaštićeni saveznim Zakonom o ugroženim vrstama. Za lociranje medveda korišćen je dron, rekao je Hagengruber.

Muškarac nije zadobio tragove kandži ili ugriza, ali je utorak uveče proveo u bolnici, rekao je Hagengruber.

Medved nije imao poznatu prethodnu istoriju ljudskih sukoba i menadžeri medveda nikada nisu njime upravljali, rekli su zvaničnici. Dokazi na licu mesta sugerišu da je napad rezultat iznenadnog susreta.