AMSS: Dobra prohodnost puteva

AMSS: Dobra prohodnost puteva

Saobraćaj van većih gradova je umerenog inteziteta, prohodnost puteva je dobra, vanrednih zastoja i prekida nema, sem na onim deonicama gde su u toku izmene kao i obustave zbog radova, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Radovi se izvode na petlji Aerodrom danas od 7 do 15 časova na zameni pešačke rukohvatne ograde na nadvožnjaku u petlji, a u smeru Beograd – Šid/Novi Sad za saobraćaj je delimično zatvorena ulivna saobraćajna traka ka Šidu, uz odvijanje saobraćaja preticajnom i voznom saobraćajnom trakom.

Na putu Pakovraće – Markovica, na snazi je izmena režima saobraćaja do 30. septembra, zbog radova na izgradnji auto-puta E-763 Pakovraće – Požega, a saobraćaj je preusmeren na devijaciju uz naizmenično propuštanje vozila.

Na putu Lučani – Lis na snazi je obustava saobraćaja zbog radova na izgradnji mosta preko reke Bjelice u Krstacu, do 30. septembra. Alternativni putni pravci su za putnička vozila lokalni put u mestu Negrišori do državnog puta II A reda broj 181 u naseljenom mestu Turica, dok se teretna motorna vozila preusmeravaju od Guče do Lučana preko Požege i Arilja.

Na putu Đurinci – Sopot izvode se radovi na rehabilitaciji do 01. jula, uz naizmenično propuštanje.

Na teretnim terminalima graničnih prelaza na izlazu kamioni na prelazu Batrovci čekaju šest sati, na prelazu Šid tri sata, na Kelebiji dva sata i na Gradini jedan sat.

Nema zadržavanja vozila na putničkim terminalima graničnih prelaza, kao i na naplatnim stanicama.