Miroslav Aleksić na konvenciji: Građani Srbije pod represijom, ali  nećemo ćutati

Miroslav Aleksić na konvenciji: Građani Srbije pod represijom, ali nećemo ćutati

Na konvenciji liste „Srbija protiv nasilja“ koja je juče održana u Trsteniku, Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS), izneo je oštre optužbe na račun režima, tvrdeći da su građani Srbije pod represijom i pritiskom. Aleksić je naglasio važnost borbe za slobodu i pravdu.

„Građani su pod pritiskom u državnim preduzećima i privatnim poslovima. Moramo se suprotstaviti nasilju koje trpimo na svim nivoima društva“, izjavio je Aleksić.

On je takođe ukazao na potrebu za vraćanjem jednakosti među građanima i obećao da će koalicija „Srbija protiv nasilja“ uvesti sistem u kojem će svi biti tretirani jednako.

Aleksić je posebno istakao Aleksandra Vučića kao „glavnog generatora nasilja u Srbiji“ i optužio ga za nasilničko ponašanje prema novinarima i svima koji mu se suprotstavljaju.

„Vučić prodaje pamet kao da sve zna, ali nikada u životu ništa nije radio. Njegova vlast je obilovala lažima, i nikada nije bilo većeg lažova u istoriji Srbije“, naglasio je Aleksić.

Pored toga, Aleksić se osvrnuo na situaciju u Trsteniku, tvrdeći da je opština propala od dolaska sadašnje vlasti. Upozorio je na odlazak mladih iz Trstenika i Srbije, optužujući vlast za nedostatak perspektive i brigu samo o sopstvenim interesima.