Miroslav Aleksić na skupu u Lazarevcu: Vlast uništava Srbiju već 11 godina

Miroslav Aleksić na skupu u Lazarevcu: Vlast uništava Srbiju već 11 godina

Na predizbornom skupu u Lazarevcu, Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije i nosilac liste „Srbija protiv nasilja“ (SPN), izneo je kritike na račun aktuelne vlasti, tvrdeći da već 11 godina uništava Srbiju. Aleksić je posebno naglasio navodno uništavanje javnih preduzeća poput Kolubare i Elektroprivrede Srbije (EPS).

„Strahota je kada od motora privrednog razvoja, kakav je bio EPS, napravite preduzeće koje mora da se zadužuje da bi isplatio plate i da daje poslove onima koji su bliski vlasti da uvoze ugalj, to je poraz društva i državnog poretka“, istakao je Aleksić.

Dodao je da ista sudbina zahvata i druga državna preduzeća, a vlast lokalne samouprave tretira kao svoju privatnu imovinu.

Na skupu je i Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde, izrazio nezadovoljstvo građana zbog neizvesnosti i strepnje kojom se suočavaju svakodnevno. Nikezić je ukazao na probleme u lokalnim zajednicama, ističući nepravilnosti u cenama osnovnih životnih namirnica, zastoje u izgradnji vrtića, pritisak na radnike i problematiku u EPS-u.

Aleksić je najavio da će se koalicija SPN posle izbora ozbiljno posvetiti borbi protiv korupcije i kriminala.