Aleksandra Stevanović iz Kragujevca nova predsednica Javnobeležničke komore

Aleksandra Stevanović iz Kragujevca nova predsednica Javnobeležničke komore

Skupština Javnobeležničke komore Srbije izabrala je javnog beležnika iz Kragujevca Aleksandru Stevanović za predsednicu Komore, poverivši joj četvorogodišnji mandat na toj funkciji, saopšteno je iz te institucije.

Na 12. redovnoj sednici Skupštine JKS, održanoj u nedelju, 20. oktobra 2024 u Beogradu Aleksandra Stevanović je pre glasanja zahvalila kolegama koji su podržali njenu kandidaturu.

„Moja osnovna namera je da Skupština Komore bude mesto donošenja svih važnih odluka za našu profesiju. Možete računati da ćemo se češće sastajati i odlučivati o važnim temama za javno beležništvo“, rekla je Aleksandra Stevanović, za koju je glasalo svih 168 prisutnih javnih beležnika, navodi se u saopštenju.

Stevanović je dodala da ništa manje bitno nije ni jačanje saradnje sa državnim organima, radi boljeg razumevanja izazova sa kojima se suočava javno beležništvo, a pozvala je i na dalju automatizaciju radnih procesa, kao i na što aktivniju ulogu u radu međunarodnih notarskih organizacija.

Nakon izbora za predsednicu, Aleksandra Stevanović je zahvalila koleginicama i kolegama na ukazanom poverenju.

„Vi ćete dati najbolji sud da li ste doneli pravu odluku mojim izborom za predsednicu Komore“, rekla je ona, saopšteno je.

Javnobeležnička komora Srbije, koja je osnovana 2014. godine, profesionalno je udruženje u koje se udružuju javni beležnici upisani u njen imenik, a predsednik predstavlja i zastupa Komoru i rukovodi njenim radom. U Srbiji trenutno radi 232 javnobeležničke kancelarije, koje su za 10 godina od uvođenja javnog beležništva, obavile više od 25 miliona pravnih poslova.