Aktivista Nedim Musić podneo žalbu Ambasadi Srbije zbog zabrane ulaska u zemlju

Aktivista Nedim Musić podneo žalbu Ambasadi Srbije zbog zabrane ulaska u zemlju

Nedim Musić, mladi aktivista iz Bosne i Hercegovine, predao je žalbu Ambasadi Srbije nakon što mu je 11. jula granična policija Srbije zabranila ulazak u zemlju. Na društvenoj mreži Instagram, na nalogu pokreta „Karton revolucija“, objavljena je fotografija Musića sa dokumentima u ruci, uz saopštenje koje izražava podršku njegovoj borbi za pravdu.

„Šta ćeš bolan u Srbiji? I neka su ti zabranili ulazak!“ – Tako nam poslednjih dana govore režimski botovi sa sve tri strane. Srećom, njihovi glasovi su manjina. Mnogo je više svih nas spremnih za intelektualnu borbu protiv ljudi koji nam uzimaju pravo na budućnost. Nedim je u ambasadu Srbije predao žalbu na odluku o odbijanju ulaska u Srbiju. Verujemo u slobodu, verujemo u ljubav i znamo da ne postoji prepreka koju zajedno ne možemo savladati. Možda je ovo prvi put da je neko u ambasadu Srbije predao žalbu tako da verujemo da će biti i prvi puta da se nekome žalba usvoji. Za slobodu se vrijedi boriti!“, navedeno je u postu.

Podsećamo, granična policija Srbije zabranila je ulazak u zemlju Nedimu Musiću uz obrazloženje da postoji „negativna procena bezbednosnog rizika“, ali bez ikakvog daljeg objašnjenja. Musić je tada za Radio Slobodna Evropa izjavio da su ga na granici inspektori ispitivali sat vremena.

„U lepom, opuštenom razgovoru sam im objasnio čime se mi u ‘Karton revoluciji’ bavimo – promocijom suživota, mira, borbom protiv nacionalizma i korupcije. Rekli su mi ‘Bravo, svaka čast!’ i – zabranili ulazak u Srbiju“, rekao je aktivista.

„Karton revolucija“ je platforma koja okuplja mlade ljude u Bosni i Hercegovini koji ukazuju na neke od negativnih pojava u društvu, kao što su nacionalizam i korupcija.