Aktivirana dva meteoalarma: Moguće nepogode

Aktivirana dva meteoalarma: Moguće nepogode

Vreme će danas biti pretežno oblačno uz pljuskove, grmljavinu, lokalno i nepogode. U predelima južnije od Beograda je aktiviran narandžasti meteoalarm jer se očekuju i obilnije padavine, preko 20mm kiše za kratko vreme. U Beogradu i Vojvodini na snazi žuti meteoalarm.

Bićemo pod uticajem ciklona i tople, nestabilne vazdušne mase. Sunčane periode će prekidati oblaci i kiša, a lokalno očekujemo i nepoode.

Ovog jutra imamo premeštanje nestabilne zone od zapada preko Beograda, ka jugoistoku. U predelima južnije od Save i Dunava ceo dan vreme kišovito, uz pljuskove i grmljavinu, a u Vojvodini će danas biti delimično suvo i sunčano.

Vetar sutra umeren, južni, jugoistočni, sa pojačanim intenzitetom u košavskom području. Maksimalna temperatura će biti dosta niža nego prethodnih dana, od 28 do 33 stepena, ali će vlaga u vazduhu biti velika i biće sparno u gradovima gde živa u termometru pređe 30 stepeni.

Sreda će započeti oblačno, maglovito jutro, a tokom dana će biti uslova za kišu, pljuskove, lokalno i obilne padavine i nepogode. Od četvrtka postepeno stabilizacija, biće još uvek uslova za kišu, ali će biti i više sunca i temperatura će postepeno početi da raste. U petak očekujemo ponovo do 35 stepeni. Idućeg vikenda temperatura i do 38.