Advokat: Bratu Novice Antića određeno zadržavanje do 48 sati

Advokat: Bratu Novice Antića određeno zadržavanje do 48 sati

Bratu Novice Antića, Vasu Antiću, određeno je zadržavanje od 48 sati, izjavio je za N1 advokat Ivan Ninić.

On će, dodaje se, u subotu biti saslušan u Kraljevu.

Podsetimo, advokat Ninić ranije je rekao da su policijski službenici Odeljenja za sprečavanje korupcije u Kragujevcu jutros došli da izvrše pretres porodične kuće Antića u Kragujevcu.

Oni su predočili porodici Antić i njihovom braniocu, da po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, treba da pronađu dokumentaciju koja se odnosi na poslovanje porodične firme porodice Antić koja se bavila izvozom voća i koja inače od 2017. nije u njihovom vlasništu, a od 2018. je ugašena.

Prema rečima Ninića, ne postoji razlog da se posle toliko godina od gašenja porodične firme istražuje njeno poslovanje, a da je ovo još jedan u nizu pritiska na Novicu Antića i njegovu porodicu, nakon njegovog izlaska iz pritvora.

Ninić je ranije za Fonet rekao da je Novica Antić s bratom krenuo jutros ka Beogradu, gde je trebalo da bude gost na televiziji Nova S, ali ih je na autoputu zaustavila policijska patrola.

Oni su ih legitimisali i rekli Antićima da se vrate u Kragujevac jer je u dvorištu pretres kuće, preneo je Ninić, objašnjavajući da su se braća zamenila na mestu vozača.

Policija je rekla da je predmet interesovanja Vaso, a ne Novica Antić.