ABC kaže da su se Tramp i Haris dogovorili da učestvuju u predsedničkoj debati 10. septembra

ABC kaže da su se Tramp i Haris dogovorili da učestvuju u predsedničkoj debati 10. septembra

Ej-Bi-Si je izvestio da su i Donald Tramp i Kamala Haris pristali na predsedničku debatu 10. septembra, postavljajući sučeljavanje između republikanskih i demokratskih kandidata. Saopštenje u četvrtak usledilo je ubrzo nakon što je Tramp na konferenciji za novinare izjavio da je predložio tri predsedničke debate sa tri televizijske mreže, ukazujući da je finalizirao određene datume u septembru.

Tramp se ponovo pridružuje ABC debati samo nekoliko dana nakon što je na svojoj platformi društvenih medija objavio da se neće pojavljivati na mreži, navodeći kao razlog tužbu koju je podneo. Njegova odluka postavlja scenu za dugo očekivani trenutak na izborima, gde je prva debata dovela do značajnog pomaka u trci – sa demokratskim predsednikom Džoom Bajdenom koji je okončao svoju kampanju za reizbor i podržao Harisa.

„Mislim da je veoma važno imati debate“, rekao je Tramp u četvrtak. „Radujem se debatama jer verujem da moramo da ispravimo stanje.“

Harisova kampanja nije imala trenutni komentar.

Ranije ove nedelje, Tramp je zadirkivao najavu predsedničke debate nakon što se povukao iz debate ABC Nevs zakazane za 10. septembar, nakon povlačenja predsednika Džoa Bajdena iz njegove kampanje za reizbor. Tramp je rekao da bi više voleo da Foks njuz sponzoriše debatu, ali je u sredu pokazao spremnost da preispita ABC.

Tramp je takođe ponovio kritike na račun svog potpredsednika, senatora iz Ohaja Džeja Di Vensa, zbog toga što Haris nije održao konferenciju za novinare ili dao intervjue od Bajdenovog povlačenja prošlog meseca i njenog ulaska u trku.

Haris putuje sa grupom novinara na Air Force Two na sva putovanja. Tramp nema određenu grupu putujućih novinara koji ga redovno prate u avionu kada vodi kampanju.

Vens ima novinare koji lete sa njim, a ove nedelje je vodio kampanju u državama u kojima su Haris i Volc zakazali događaje. Ovo je uključivalo sredu, kada su Vensov avion i Air Force Two završili na istoj pisti u Viskonsinu. Vens je krenuo ka avionu demokrata, ali nije stigao do njega pre nego što je konvoj vozila u kojem su bili Haris i Volz.